Bereikbaarheid Mariastichting

De Mariastichting ligt aan het Zuider-Buitenspaarne en de Haarlemmerhout en is goed bereikbaar met de auto. De ingang van de parkeergarage is te bereiken via de Kleine Houtweg. Ook voor voetgangers en fietsers is het complex goed ontsloten. Verder reizen? Dan stap je vanuit hier zo op de bus, bijvoorbeeld naar Zandvoort.

Je kunt alle kanten op

Vanaf de A9 vanuit Amsterdam of Alkmaar ben je met de auto in 5 minuten bij de Mariastichting via de via de N205 (Schipholweg/Kamperlaan). Je betreedt het complex vanaf de Kleine Houtweg. Eenmaal de auto geparkeerd kun je alle kanten op. Loop direct het prachtige park De Hout in of wandel langs de lange oever van het Spaarne. Of trek het gezellige centrum in. Lopend ben je hier in 10 minuten, met de fiets in 5. Ook het centrum van Heemstede is in 10 minuten fietsen te bereiken.

Openbaar vervoer

Ook stap je vanuit de Mariastichting zo op het openbaar vervoer. Op 4 minuten lopen bevindt zich de bushalte aan de Rustenburgerlaan. Vanaf hier rijden rechtstreekse bussen naar Zandvoort (via Heemstede), maar ook naar IJmuiden, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam-Zuid en natuurlijk het NS-station van Haarlem. Je bent in 10 minuten in Heemstede en in 20 minuten op het strand! Ook Schiphol is dankzij een snelle busverbinding binnen een halfuur te bereiken. Naast station Haarlem zijn er nog 2 kleinere NS-stations in de buurt: Haarlem Spaarnwoude en Heemstede-Aerdenhout.